חצי השנה הראשונה של 2025 אומנם הייתה תנודתית ביותר, אך בסופו של דבר הביאה לתשואות חיוביות. בארה"ב שוק העבודה התקרר במעט אך הסנטימנט בשווקים השתפר בעקבות הסכם מול סין, מה שדחף את מדדי המניות לשיאים חדשים. באירופה האינפלציה נמצאת ביעד הבנק המרכזי שהוריד את הריבית פעם נוספת. בישראל,

 בישראל, על רקע המערכה מול איראן נרשם זינוק נוסף בבורסה והתחזקות חדה בשקל בעקבות תפיסת המשקיעים כי ישראל התחזקה מבחינה גיאו-פוליטית וכלכלית בעקבות המלחמה.

בארה"ב ההכרזות של טראמפ לפיהם הושג הסכם סחר עם סין יצר אופטימיות בשווקים. מדדי ה-S&P 500 והנאסד"ק הגיבו בזינוק לשיאים חדשים שמחקו את כל הירידות מאחרי "יום השחרור". אומנם ההסכם בפועל רק ממשיך את הפסקת האש בין המעצמות ולא מביא להורדת המכסים, אך התקווה ליציבות כלכלית יחסית עשתה את שלה. הנתונים הכלכליים לעומת זאת מצביעים על האטה קלה.

בשוק העבודה נוספו 139 אלף משרות אך רובם בענפי הבריאות והפנאי, והנתונים לחודשים קודמים עודכנו כלפי מטה. שיעור האבטלה נשאר על 4.2% לצד ירידה בכוח העבודה. אינפלציית הליבה לפי מדד ה-PCE הפתיעה כלפי כשעלתה ל-2.7%. גם עדכון תחזיות הפד היה פחות חיובי לשווקים כאשר אלו מגלמות רק 4 הפחתות ריבית עד סוף 2027, עליה בציפיות האינפלציה וירידה בתחזית הצמיחה.

בישראל המערכה מול איראן נתפסת כהצלחה אסטרטגית והבורסה המקומית הגיבה בהתאם. מדדי המניות זינקו כאשר מדד ת"א 125 רושם את שבוע המסחר הטוב ביותר מאז 2020. פרמיית הסיכון של ישראל ירדה, גם זו הנמדדת ע"י ה-CDS וגם זאת הנמדדת לפי מרווח התשואות בין האג"ח הדולרי הישראלי לאג"ח אמריקאי.

השקל התחזק ב-3.9% מול הדולר וב-3.2% מול סל המטבעות. בנוסף, מדד המחירים לצרכן הפתיע עם ירידה של 0.3% בזכות ירידה חדה במחירי טיסות והפתעה כלפי מטה בסעיף הנדל"ן. כל אלו תרמו להערכות כי בנק ישראל יתחיל בהורדות הריבית בהחלטה של סוף ספטמבר. גם בצד הפיסקלי נרשמה הפתעה חיובית: יחס החוב-תוצר ב-2024 עמד בסופו של דבר על 67.9% בלבד והגירעון ירד ל-5%, בזכות עלייה של כ-9% בהכנסות ממסים שאינם כוללים מע"מ. כל אלה מציבים את המשק הישראלי בעמדה פיסקלית טובה מהצפוי, גם מול ההוצאות הביטחוניות הגדולה ועלויות השיקום של מערכת "עם כלביא".

בעקבות כך כלל מסלולי הפנסיה והגמל רשמו תשואות חיוביות בחודש יוני. עם זאת התחזקות השקל הביאה לקיזוז חלק מהתשואות במסלולים המוטים למט"ח. הדבר השפיע על הגדלת טווחי התשואות במסלול הכללי והמנייתי, אך המסלולים עוקבי מדדי חו"ל ספגו את קיזוז התשואות הגדול ביותר. גם מסלולי האג"ח (הממשלתי והקונצרני) רשמו תשואות גבוהות מהרגיל.

סיכום הערכת התשואות במסלולים השונים בגמל ובפנסיה

macro june 2025 4

macro june 2025

הדולר נחלש, אבל מול השקל הכי הרבה (שער ממוצע 5 ימים)

macro june 2025 2

מקור: Investing.com

 

 


סקירות אלה מובאות כשירות מידע בלבד, על ידי אגם לידרים (ישראל) סוכנות לביטוח (2003) בע"מ ("אגם") ומיועדות להעשרה בלבד, ואין לעשות בהן שימוש מסחרי או אחר כלשהו. מסמך זה מבוסס על מידע פומבי וגלוי לציבור, אין לראות בו משום הצעה או עצה או ייעוץ או הדרכה או חוות דעת לעניין ביצוע או הימנעות מביצוע פעולה כלשהי, ובפרט בתחומי ההשקעות. המידע אינו מהווה מצג או הבטחה וכל הסתמכות עליו או שימוש בו יהיו באחריות המשתמש בלבד. יובהר, כי אגם אינה מתחייבת לעדכניות, נכונות, שלמות או מהימנות המידע ואינה אחראית לכל ליקוי, שגיאה, השמטה או אי דיוק שנפלו בו. המידע אינו מהווה חלק משירותי סוכן הביטוח הפנסיוני של אגם המפוקחים על ידי רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, ואינו מהווה תחליף לקבלת שירות ייעוץ/שיווק השקעות ו/או ייעוץ/שיווק פנסיוני על ידי בעל רישיון המותאם לאדם.

יובהר, כי אגם הינה חברה מקבוצת הפניקס חברה לביטוח, ולאגם או לחברות הקשורות עמה עשוי להיות מעת לעת עניין במידע המובא.

לקבלת הצעה

טעות בשם, יש להזין 2 תווים לפחות (עברית בלבד)
טעות במייל, חסר @ או סיומת
טעות במספר הטלפון, בדקו שוב
שדה חובה
Invalid Input
`